Materialer

Byggeriet bliver udført i solide kvalitetsmaterialer med fokus på bæredygtighed, miljø og lokalt samarbejde

Køkken

Køkkenet i de enkelte lejligheder er funktionelt velfungerende, men af mindre størrelse, da fællesskabet råder over betydelige køkkenfaciliteter, og da der i konceptet for bofællesskabet ligger en tanke om at kunne spise sammen i fællesskab. 

Køkkenet indgår i lejlighedernes stueareal i et køkken-alrum, hvor køkkenets placering ligger umiddelbart efter entréen. En fritstående og flytbar køkkenø, med fri bordplade og skuffer, skaber afstand og afskærmning i forhold til stuens opholdsarealer. 

Alle køkkener er forberedt til, gennem fjernelse af enkelte underskabe, at kunne betjenes af kørestolsbrugere.

Materialer:  

Køkkendelen af køkken-alrummet har gennemgående trægulv som rummet i øvrigt. 

Skabs- og skuffeelementer har malerbehandlede låger på elementkorpus, bord­pladen er lyst kompaktlaminat. Der installeres hårde hvidevare af god kvalitet, kogeplader som induktion, samt ovn under bord. 

Opvaskemaskine monteres under bord tæt på vask, og emhætten over kogepladen. Der opsættes en bagplade over bordpladen mod overskabene.

Badeværelse

Boligernes toilet og badeværelse ligger alle ud til lejlighedernes entrérum og i umiddelbar nærhed af lejlighedens værelser. Badeværelserne er indrettet med væghængt toilet, bruseniche og et skuffemøbel med håndvask.

Badeværelset er forberedt til tilslutning af vaskemaskine eller vaskesøjle, men fællesskabet rummer vaskemaskiner og tørretumblere som en del af bofællesskabets mange faciliteter. 

De to glasvægge omkring brusenichen, er begge hængslede så de kan lukkes ind (eller helt fjernes) og skabe fri gulvplads til en eventuel kørestolsbruger. På samme måde kan den døren til badeværelset vendes, så den åbner udad, uden gene for entrérummene.

Materialer:  

Badeværelset får klinkegulv og hvide fliser på væggen i brusenichen og bag toilettet. De øvrige vægge bliver hvidmalede. 

Over håndvasken monteres et spejl i en bredde, der giver plads til en evt. indsat vaskesøjle.

Øget tilgængelighed

Seniorboligerne overholder naturligvis de lovrelaterede krav til tilgængelighed, men herudover bliver tilgængeligheden skærpet på flere punkter jf. PFA Seniorboligstandard 2018.

PFA Seniorboligstandard 2018 betyder blandt andet at alle døre bliver ekstra brede, og at lejlighederne indrettes med fokus på nem manøvrering for kørestolsbrugere. Ligeledes er der flere muligheder for nemt at tilpasse både køkken og badeværelse, så disse tilgodeser gangbesværede og kørestolsbrugere.

Trappeopgangen, som omkredser de ekstra rummelige elevatorer, vil på flere af reposerne tilbyde siddemuligheder, så man kan tage et hvil undervejs, når man vælger at bruge trappen som god motion.

PFA Seniorboligstandard 2018 har også stor fokus på tryghed i hverdagen.

For eksempel er dørtelefoner med video samt god belysning ved indgangspartier blot nogle af de tiltag, der gør hverdagen mere tryg.

Alle udearealer opføres ligeledes, så disse giver fri adgang til gangbesværede og kørestolsbrugere.

Læs evt. mere om PFA Seniorboligstandard 2018 i denne PDF