Ofte stillede spørgsmål

Her på siden finder du de oftest stillede spørgsmål og svar vedr. Sønderborg Seniorbofællesskab.

Hvornår er der åbent hus for PFA’s kunder?

Der vil være åbent hus for PFA’s kunder den 29. og 30. januar 2022 fra kl. 10:00-14:00. PFA’s kunder har fortrinsret til lejeboligerne frem til lørdag den 05. februar 2022 kl. 09.59.

Hvornår er der åbent hus for alle andre?

Den 5. og 6. februar 2022 er der åbent hus for alle fra kl. 10:00-14:00.

Hvordan tildeles lejlighederne?

Lejlighederne tildeles efter først-til-mølle-princippet ift. en underskrevet lejekontrakt.

Lejligheden behøver ikke at være besigtiget inden underskrift af lejekontrakten. Der vil være mulighed for at underskrive lejekontrakten på adressen i stueplan når der er åbent hus. Efter åbne hus vil man kunne underskrive lejekontrakterne hos danbolig Sønderborg.

PFA’s kunder har fortrinsret frem til lørdag den 05. februar 2022 kl. 09.59.

Så vidt muligt vil det blive synliggjort hvilke lejligheder der er udlejet. Der vil være en plakat som løbende bliver opdateret med hvilke lejligheder der er udlejet.

Har du spørgsmål til ovenstående eller udlejning bedes du kontakte danbolig i Sønderborg på 74 42 60 55.

Hvad koster det at flytte ind?

1 måned før indflytning skal der betales depositum svarende til 3 måneders husleje og 1 måneds forudbetalt leje.

Hvornår er der indflytning?

Lejlighederne udlejes pr. 15. august 2022.

Må der ryges i boligerne?

Det er ikke tilladt at ryge inde i boligerne eller i fællesrummene. Der vil være et udendørs rygeområde hvor rygere må sidde.

Må der holdes kæledyr?

Dispensation til tilladelse til husdyrhold (dog ikke kamphunde) kan, når særlige hensyn gør sig gældende, opnås til 1 husdyr ved skriftlig ansøgning hos udlejer med angivelse af race mv. Lejeren er i enhver henseende ansvarlig for, at husdyret ikke er til gene for ejendommens øvrige beboere.

Er der P-pladser?

Der er en fællesparkeringsplads med 44 pladser til alle beboerne i seniorbofællesskabet herunder 1 handicapplads og 1 plads med ladestander til elbil. Der er trukket el til at etablere yderligere ladestandere hvis behovet opstår. Derudover er der en fællesparkeringsplads som deles med kontormiljøet ved siden af bofællesskabet. Man kan ikke få sin egen faste parkeringsplads.

Hvad er PFA Seniorboligstandard?

PFA Seniorboligstandard opstiller kriterier for en god bolig til den tredje alder. Både vores seniorboliger og seniorbofællesskaber bliver bygget efter PFA’s Seniorboligstandard. Eksempelvis stilles der krav om elevator i etageejendomme, god belysning ved indgangspartier, dørtelefon med video og lave eller ingen dørtrin indvendig i boligerne. Mærkningsordningen er udviklet af PFA med rådgivning fra Statens Byggeforskningsinstitut – SBI.